fbpx

ALV-muutos 2024: mitä tapahtumajärjestäjän tulee tietää

ALV-muutos

 

Vuosi 2024 toi mukanaan arvonlisäverotuksen eli ALV:n korotuksen. ALV-muutos astui voimaan 1.9.2024 ja yleinen ALV nousee aiemmasta 24 prosentista 25,5 prosenttiin. Toistaiseksi korotus ei vaikuttanut alennettuun 10% verokantaan, mutta tilanne voi vielä muuttua, sillä vuonna 2024 voimaan voi edelleen astua myös uusia ALV-kantoja tai korotuksia.

Pitääkö minun maksaa ALV?

Jos olet ALV-velvollinen, sinun on aina lisättävä tapahtuman lipunmyyntiin tai muihin osallistumismaksuihin arvonlisävero ja tilittää tämä verottajalle.

Jos taas et ole ALV-velvollinen ja myyt lippuja Biletti.fi -palvelussa, muistathan merkitä tämän verkkopalvelussamme tai ilmoittaa siitä meille osoitteeseen asiakaspalvelu@biletti.fi.

Biletti.fi:ssä voit myydä lippuja kaikilla verokannoilla

Tapahtuman verokanta voi vaihdella sen mukaan millaista tapahtumaa järjestät.

Esimerkiksi:

  • 10 % ALV (alennettu verokanta): Sovelletaan yleisimmin kulttuuri- ja viihdetapahtumiin, kuten konsertteihin, teatteriesityksiin, elokuviin ja museoihin.

  • 24 % ALV (syyskuusta alkaen 25,5 %): Sovelletaan taas muihin palveluihin ja tuotteisiin, jotka eivät kuulu alennetun ALV-kannan piiriin. Tällaisia voivat olla myös esimerkiksi tietyntyyppiset seminaarit tai kirpputorien paikkavaraukset.

Voit myydä palvelussamme yhtä helposti kaikilla verokannoilla olevia tapahtumia. Jos olet epävarma siitä, mihin verokantaan tapahtumasi kuuluu, kannattaa tämä tarkistaa suoraan verottajalta tai kirjanpitäjältäsi.

Lisätietoa verokannoista löydät myös verottajan sivulta, osoitteesta vero.fi.

Mistä näen tilityksissä olevan ALV:n määrän?

Biletin verkkopalvelussa voit helposti nähdä, paljonko arvonlisäveroa on kertynyt myytyjen lippujen perusteella. Palvelu tarjoaa selkeän erittelyn jokaisesta myynnistä, mukaan lukien ALV-osuuden.

Maksaako Biletti puolestani ALV:t, jotka ovat tulleet Biletin kautta myydyistä lipuista?

  • Jos olet ALV-velvollinen, tapahtumasi liput sisältävät arvonlisäveron. Kun saat tilityksen, se sisältää myös ALV:n osuuden, joka sinun tulee tilittää erikseen verottajalle.

  • Jos et ole ALV-velvollinen, myytävissä lipuissa ei ole arvonlisäveroa, eikä tilityksestäsi löydy ALV-erittelyä lippujen osalta.

Huomioithan kuitenkin, että Biletin käsittelykuluissa on aina yleinen ALV, riippumatta siitä oletko itse ALV-velvollinen.

ALV-muutos astui voimaan – mitä minun tulee nyt tehdä?

Biletin osalta ei mitään, sillä me hoidamme yleisen ALV-kannan muutokset järjestelmäämme puolestasi ja voit jatkaa lipunmyyntiä normaalisti.

ALV-muutos tuo aina mukanaan nostopaineen hintojen nousulle, mutta tästä huolimatta pidämme Biletin palvelumaksut edelleen samoina.